Мінрегіон пропонує страхувати відповідальність виконавців будівельних робіт

Мінрегіон пропонує страхувати відповідальність виконавців будівельних робіт

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує запровадити страхування відповідальності архітекторів, проектувальників та інших професійних виконавців будівельних робіт. 

Таке страхування сприятиме захисту майнових і особистих прав та інтересів споживачів, сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, повідомляє Урядовий портал. 

"На жаль, сьогодні не поодинокі випадки, коли неякісне виконання робіт, наприклад, з проектування, стає причиною появи довгобудів або навіть втрати законно придбаного житла його власниками. Ми пропонуємо запровадження страхування професійної діяльності у будівництві з метою мінімізації ризиків та охорони майнових та особистих інтересів споживачів", - сказав він.

Страхування професійної діяльності у будівництві дозволить:

— захистити права та інтереси інвесторів та інших учасників будівництва;

— розподілити ризики та посилити відповідальність сертифікованих фахівців;

— підвищити якість проектування та будівництва об’єктів;

— посилити позиції України у рейтингу Doing Business щодо індексу контролю якості.

За словами заступника міністра, питання запровадження такого механізму потребує широкого обговорення з експертами галузі та громадськістю.

13 листопада 2017 року у Мінрегіоні планується провести круглий стіл щодо впровадження страхування професійної діяльності у будівництві.

Крім того, на сайті Мінрегіону та на сторінці Лева Парцхаладзе розміщена онлайн-анкета з кількома питаннями щодо необхідності впровадження такого страхування. Вона доступна за посиланням

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-