ДТЕК Ахметова переводить енергоблоки з антрациту на газове вугілля

ДТЕК Ахметова переводить енергоблоки з антрациту на газове вугілля

Укрінформ
Придніпровська ТЕС, що входить в холдинг ДТЕК, виконала переведення енергоблоку №7 на спалювання вітчизняного вугілля марки "Г".

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі холдингу.

"Сьогодні енергоблок потужністю 150 МВт був включений в мережу. Таким чином, станція починає виробляти електроенергію для енергосистеми країни з українського вугілля і знижувати необхідність в імпорті антрациту", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що переведення Придніпровської ТЕС на газову марку вугілля - перший подібний проект для компанії ДТЕК. Він є ключовою дією компанії в рамках реалізації Програми зі зниження залежності ось антрациту, частиною загальнонаціонального курсу з підвищення незалежності країни. Реалізація проекту зайняла 6 місяців.

У середині листопада станція планує запустити ще один енергоблок на газовому вугіллі - №8, що гарантує стабільне виробництво електроенергії і безперебійну подачу тепла для будинків м. Дніпро.

"Щомісячний ефект економії імпортного вугілля завдяки переведенню двох блоків ТЕС на марку Г становить близько 90 тис. тонн. Це означає, що в країни відпадає необхідність в постачаннях мінімум одного судна з імпортним антрацитом щомісячно", - підкреслюється в повідомленні.

"ДТЕК упевнено рухається до виконання поставлених перед собою завдань. Попри стислі терміни, ми успішно виконали весь комплекс складних робіт за проектом. Найближчим часом відчуємо позитивний ефект для енергетики України і досягнуті цілі з незалежності. І ефект лише посилюватиметься завдяки новим проектам ДТЕК з переведення блоків ТЕС на українське вугілля, а також нарощування видобутку вугілля в країні", - підкреслив директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Наголошується, що в рамках переведення ДТЕК Придніпровською ТЕС на спалювання газової марки вугілля виконується складне технічне переоснащення пилосистем енергоблоків. Проект включає роботи зі зміни систем сушки вугілля і подачі готового пилу в котел, установки рециркуляції сушильного агента, а також модернізації пальників котла енергоблоку. Для реалізації проекту було задіяно 350 співробітників станції і підрядних організацій.

Читайте також: ДТЕК Ахметова почала купувати в США вугілля дефіцитної марки

"Головна відмінність газового вугілля від антрациту - підвищений вихід летких речовин і високий рівень займання. Тому ми переоснащуємо пилосистеми енергоблоків та, щоб забезпечити достатній рівень пожежонебезпеки під час приготування і подачі палива в котел. Особливу увагу ми приділили розділенню паливного складу, де тепер, щоб уникнути займання, роздільно зберігається антрацитний і газове вугілля", - розповів директор з генерації ДТЕК Енерго Сергій Куриленко.

Переоснащення ТЕС на вугілля марки "Г" одночасно дозволить зменшити шкідливі викиди в атмосферне повітря. Згідноз висновками  експертів, які розробляли проект для ДТЕК Придніпровської ТЕС, під час спалювання енергоблоками газового вугілля очікується зниження викиду таких речовин як діоксид сірки і оксиду азоту. Скорочення викидів порівняно із спалюванням антрациту за кожним з переведених енергоблоків становитиме порядку 1,1 тис. тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-