Апеляційний суд не дозволив вивести з Дельта Банку 418 мільйонів

Апеляційний суд не дозволив вивести з Дельта Банку 418 мільйонів

Укрінформ
В Апеляційному суді м. Києва скасували рішення суду першої інстанції, яке дозволяло вивести з АТ "Дельта Банк" активів на 418 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Апеляційний суд м. Києва скасував рішення Печерського районного суду м. Києва, яке дозволяло вивести з "Дельта Банку" активів на 418 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що мова йде про задоволення апеляційної скарги уповноваженої особи Фонду гарантування на ліквідацію АТ "Дельта Банк" та Національного банку України, щодо скасування рішення Печерського районного суду м. Києва від 27 березня 2017 року.

Читайте також: Верховний суд підтвердив правомірність виведення з ринку банку "Капітал"

Суд першої інстанції визнав недійсним договір іпотеки між ПАТ "Дельта Банк" та ТОВ "Кавицький", скасував записи про іпотеку та обтяження у Державному реєстрі прав на нерухоме майно. Окрім цього, визнав недійсними вісім кредитних договорів між банком та низкою пов'язаних із вказаною фірмою позичальників, у забезпечення яких було передано комерційну нерухомість у центрі Києва загальною площею майже 2 тис. кв. м і земельні ділянки (1,1682 га) на фасадній стороні Новообухівської траси. Вищезазначене рішення перешкоджало продавати вказані активи. Виручені за них кошти повинні піти на задоволення вимог кредиторів "Дельта Банку". Рішення Апеляційного суду міста Києва від 19 жовтня 2017 року, є серед тих, які формують судову практику з аналогічних правовідносин. Воно має велике значення для захисту інтересів кредиторів неплатоспроможних банків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-