Глава Фонду держмайна про продаж ОПЗ: Ми знаходимось на фінішній прямій

Глава Фонду держмайна про продаж ОПЗ: Ми знаходимось на фінішній прямій

Укрінформ
Одеський припортовий завод перебуває на фінальній стадії передприватизаційної підготовки. У Фонді держмайна упевнені, що цього разу завод буде проданий. Також, підготований до приватизації і інший важливий об'єкт - "Центренерго".

Про це заявив в.о. глави Фонду державного майна Віталій Трубаров сьогодні, 26 жовтня, під час ділової зустрічі з представниками країн-учасників Організації Чорноморського економічного співробітництва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Безумовно ми зараз знаходимось на фінішній прямій із точки зору передприватизаційної підготовки Одеського припортового заводу і ми впевнені, що цього разу ми його зможемо продати", - заявив Трубаров.

В.о. глави Фонду підкреслив, що на цій самій стадії перебуває і інший важливий об'єкт - "Центренерго".

"Ми спільно з Кабінетом міністрів зараз розробляємо стратегію і будемо виставляти на продаж обленерго, де контрольний пакет акцій ще залишився за державою (понад 70%)", - додав Трубаров.

Нагадаємо, в липні 2016 року Фонд держмайна не зміг продати ОПЗ, оскільки жодна компанія не подала заявку на участь у конкурсі за стартовою ціною 13175 млн гривень. Уряд України знизив стартову ціну ОПЗ у 2,5 рази - до 5,16 млрд грн, і продовжив термін приватизації заводу. Однак, у грудні минулого року провалилася чергова спроба приватизувати 99,6% акцій ОПЗ. Однією з причин цього називалася завищена ціна об'єкта, а також непогашені борги, у тому числі - за судовими рішеннями.

Читайте також: ОПЗ поновив роботу - запустили один з аміачних агрегатів

Водночас, учора Трубаров на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що Одеський припортовий завод завершив регламентні роботи, які проходили з травня 2017 року, і на початку листопада запрацює за давальницькою схемою. Він також розповів, що у листопаді також стане відома і початкова вартість Одеського припортового.

Раніше у Фонді держмайна також заявляли, що продаж державних 78% акцій ПАТ "Центренерго" навмисно затягується кредиторами компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-