Імпорт агропродукції зріс на $200 мільйонів за рахунок поставок із ЄС

Імпорт агропродукції зріс на $200 мільйонів за рахунок поставок із ЄС

Укрінформ
За 9 місяців 2017 року імпорт продукції АПК в Україну збільшився за рахунок поставок з Європейського Союзу на $0,2 млрд.

Про це повідомили в Інституті аграрної економіки.

"За даними Державної служби статистики, у січні-вересні 2017 року в Україну було ввезено агропродукції на $3,2 млрд. Імпорт агропродовольчої продукції за 9 місяців цього року збільшився порівняно з показниками відповідного періоду 2016 року на $0,2 млрд, переважно за рахунок збільшення обсягів поставок з країн ЄС", - поінформував заступник директора Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Микола Пугачов.

За його словами, Україна традиційно закуповує за кордоном рибу і ракоподібних, тютюнові вироби, плоди та горіхи, різні харчові продукти, насіння соняшнику, какао-продукти і шоколад, каву і чай, пальмову олію, залишки і відходи, а також етиловий спирт. На ці продукти припадає понад 55% вартості всього аграрного імпорту в Україну.

"Імпорт агропродовольчої продукції Україною здійснюється переважно з країн ЄС. За січень-вересень 2017 року Україна закупила у цьому регіоні майже 50% всієї сільськогосподарської та харчової продукції – на $1581 млн", - зазначив Пугачов.

Читайте також: Україна збере другий за обсягом врожай у новітній історії

Обсяги поставок агропродовольства з країн Азії за 9 місяців 2017 року становили $626 млн, з країн Латинської Америки – $282 млн, з країн Африки – $167 млн.

Імпорт зі Сполучених Штатів Америки становив $145 млн.

Найменші обсяги закупівель сільгосппродукції – з країн СНД. За січень-вересень 2017 року вітчизняний імпорт з цього регіону склав $100 млн, зауважив Пугачов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-