Газпром знову порушує зобов'язання за

Газпром знову порушує зобов'язання за "транзитним" контрактом - Нафтогаз

Укрінформ
Російський Газпром знову порушує зобов'язання за контрактом на транзит газу в країни Європейського Союзу.

Про це повідомили в Департаменті з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

"ПАТ "Газпром" продовжує не виконувати технічні зобов'язання за контрактом на транзит газу з НАК "Нафтогаз України" щодо дотримання тисків газу в магістральних газопроводах на вхідній точці ГВС "Суджа", які знаходяться на російсько-українському кордоні", - йдеться у повідомленні.

За даними ПАТ "Укртрансгаз", з початку року недотримання Газпромом контрактних тисків (60-65 кгс/см2) було зафіксовано протягом 259 діб (88%) на точці входу ГВС "Суджа" транзитних магістральних газопроводів в українську ГТС. Нині тиск становить лише 55,8 кгс/см2 (при контрактному 60 кгс/см2).

"Нафтогаз є відповідальним транзитним партнером ЄС і забезпечує повною мірою надійне транспортування очікуваних європейськими замовниками обсягів природного газу за контрактом з Газпромом. Однак аварійні ситуації на магістральних газопроводах РФ і нездатність Газпрому забезпечити контрактний тиск на російському боці системи викликають занепокоєння щодо надійності надходження транзитного газу з Російської Федерації цієї зими", - наголосили в українській компанії.

Читайте також: До кінця 2020 року Україна може стати експортером газу - Коболєв

Зазначається, що відповідно до принципів відкритості і прозорості Укртрансгаз вчергове поінформував постійно діючу моніторингову групу Європейської комісії про систематичне порушення з боку Газпрому зобов’язань за контрактом транзиту природного газу територією України, що створює ризики для забезпечення безперебійного транзиту до країн ЄС.

"Цього року обсяги транзиту російського газу Україною знаходяться на дев’ятирічному максимумі. За 9 місяців цього року через територію України до країн ЄС та Молдови протранзитовано понад 70 млрд куб. м російського газу", - наголосили в Нафтогазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-