Справа Міноборони: аудит підтвердив порушення при закупівлі палива

Справа Міноборони: аудит підтвердив порушення при закупівлі палива

Укрінформ
Державна аудиторська служба під час перевірки процедури закупівлі палива Міністерством оборони у ТОВ "Трейд Коммодіті" встановила факт необгрунтованого перевищення ціни.

Про це розповіла на брифінгу у середу голова Держаудитслужби Лідія Гаврилова, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Спеціалісти нашої служби провели перевірку державних закупівель в Міністерстві оборони України, під час якої було встановлено, що в результаті проведення процедур закупівель палива міністерством було укладено договір з ТОВ "Трейд Коммодіті" і ці договори були укладені на суму 1,245 млрд грн. Зробивши перевірку законності використання коштів при здійсненні цих закупівель, ми встановили факти необгрунтованого збільшення ціни уже після проведення процедури, після укладання договорів. Відповідно, внаслідок збільшення ціни було недоотримано пального обсягом 8,5 тис. тонн загальною вартістю 149 млн грн. Тобто спричинено збитки державному підприємству, державному бюджету", - сказала Гаврилова. 

Читайте також: НАБУ затримало власника фірми-постачальника палива для Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня детективи НАБУ затримали чотирьох осіб у справі про корупційні схеми із закупівлею палива для армії. За інформацією НАБУ, чиновники Міноборони завдали Україні збитків майже на 150 мільйонів гривень через корупційні схеми із закупівлею палива для армії. Заступнику міністра оборони Ігорю Павловському обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Главу департаменту держзакупівель і матеріального забезпечення Міноборони Володимира Гулєвича також взяли під цілодобовий домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-