Омелян: Розпочали пілотний проект із вагового контролю на дорогах

Омелян: Розпочали пілотний проект із вагового контролю на дорогах

Укрінформ
Мінінфраструктури за підтримки ЄБРР розпочало пілотний проект, який передбачає застосування інтелектуальної транспортної системи Weight-in-Motion (WiM) для зважування автотранспорту під час руху. 

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури. 

«Мета проекту - підвищення ефективності державного контролю за дотриманням вагових обмежень вантажними перевізниками. Це дозволить зберегти дороги від руйнування та зменшити ймовірність і тяжкість наслідків дорожніх аварій за участі вантажівок. WiM-комплекс виявлятиме серед потоку перевантажені вантажівки і передаватиме інформацію про них інспекторам Укртрансбезпеки на мобільні пункти контролю, розташовані далі дорогою. Отримавши деталізовану інформацію, інспектори будуть здійснювати зупинку автомобіля та його контрольне зважування. В разі підтвердження порушення воно буде документуватися і накладатись відповідні санкції», - розповів міністр Володимир Омелян.

Читайте також: Омелян повідомив про 2 мільярди для безпеки на автошляхах у 2018 році

Проект розроблений спільно Міністерством інфраструктури, Державним агентством автомобільних доріг України та Укртрансбезпекою за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Мінінфраструктури та Укравтодор попередньо обговорили з ЄБРР можливість закупівлі та визначили місця встановлення 5 комплексів автоматичного вагового контролю транспортних засобів у передмісті Києва на автодорогах М-01, М-05, М-06, М-07 та Н-01.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-