Центр Разумкова спрогнозував економічну ситуацію на півроку

Центр Разумкова спрогнозував економічну ситуацію на півроку

Укрінформ
Експерти Центру Разумкова прогнозують припинення економічного зростання, що відбувалося впродовж 2017 р., і його погіршення вже в осінньо-зимовий період.

Про це сказав директор економічних і соціальних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин під час презентації в Укрінформі аналітичного дослідження "Індекс поточної економічної спроможності".

"До кінця 2016 року наш індекс вказував на стійке погіршення економічного добробуту - добробуту домогосподарств. Графік узагальненого індексу показує, що динаміка до кінця 2016 року погіршувалася... А 2017 року суттєвим чином ситуація почала покращуватися. Чинником такого покращення стало підвищення певних мінімальних соціальних стандартів, насамперед мінімальної заробітної плати, а також покращення ситуації із заборгованостями. Тобто 2017 рік ми можемо розглядати як позитивний. На жаль, ми не можемо з упевненістю сказати, що ця крива вже набула стійкого характеру. Навпаки, ми передбачаємо, що осінньо-зимовий період, в тому числі зважаючи на сезонний фактор, буде демонструвати погіршення як індексу, так і соціально-економічної стійкості домогосподарств - це і погіршення сплати за ЖКГ, і продовження обмеження кредитування населення, і неналежні заходи, пов'язані з підтримкою рівня зайнятості, і решта", - зазначив Юрчишин.

Читайте також: Центр Разумкова: Індекс поточної економічної спроможності поліпшить ситуацію

Водночас він додав, що поки що в Україні не досягли рівня економіки кінця 2013 року, який взято як базис порівняння, але певним чином наблизились до нього.

"У найближчі півроку навряд чи ми будемо мати продовження такої висхідної динаміки, швидше матимемо картинку, яка була впродовж 2016 року - з періодичними коливаннями відносно сталого рівня", - вважає Юрчишин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-