Кредитні спілки можуть активізувати розвиток агросектору - експерт

Кредитні спілки можуть активізувати розвиток агросектору - експерт

Укрінформ
Кредитні спілки можуть заповнити нішу кредитування малих сільгоспвиробників в Україні, оскільки з ними не співпрацюють великі фінансові установи.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав президент Національної асоціації кредитних спілок України Петро Козинець.

"На сьогоднішній день, коли банківський сектор не кредитує малих сільгоспвиробників, кредитні спілки могли б заповнити цю нішу. За останні 5-6 років активи кредитних спілок впали у 3 рази, чисельність кредитних спілок - у 4 рази. Сьогодні вклад кредитних спілок у розвиток економіки міг би бути більшим і можливості для цього є", - зазначив Козинець.

Читайте також: Україна самостійно визначає мінімальний капітал кредитних спілок - Нацкомфінпослуг

Він відзначив, що за останній рік спостерігається позитивна динаміка у розвитку кредитних спілок, але вона нівелюється попереднім падінням.

"Ринку та населенню потрібен сигнал, що держава підпримує спілки як вагомий чинник для розвитку сільського господарства", - сказав Козинець. 

Він наголосив, що ніде у світі кредитні спілки не конкурують з банками, адже обсяги капіталу та масштаби кредитування зовсім різні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-