Кабмін визначив пріоритети інноваційної діяльності на 2017-2021 роки

Кабмін визначив пріоритети інноваційної діяльності на 2017-2021 роки

Укрінформ
Уряд деталізував 8 середньострокових пріоритетних напрямів інноваційної діяльності загальнодержавного рівня на 2017-2021 роки. 

Відповідну постанову про визначення середньострокових пріоритетних напрямів інноваційної діяльності галузевого рівня на 2017-2021 роки – було прийнято на засіданні Кабміну сьогодні, 18 жовтня 2017 року, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки. 

«Цим переліком галузевих пріоритетів ми деталізуємо середньострокові пріоритетні напрямки інноваційної діяльності загальнодержавного рівня на 2017-2021 роки. Це дасть можливість центральним органам виконавчої влади спрямувати фінансові ресурси саме на ті напрямки, що забезпечать інноваційний розвиток економіки», – зазначила на засіданні уряду міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Зокрема, постановою було уточнено такі напрямки:

Освоєння нових технологій транспортування енергії, впровадження енергоефективних, ресурсозберігаючих технологій, освоєння альтернативних джерел енергії.

Освоєння нових технологій високотехнологічного розвитку транспортної системи, ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування, озброєння та військової техніки.

Освоєння нових технологій виробництва матеріалів, їх оброблення і з’єднання, створення індустрії наноматеріалів та нанотехнологій.

Технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу.

Впровадження нових технологій та обладнання для якісного медичного обслуговування, лікування, фармацевтики.

Широке застосування технологій більш чистого виробництва та охорони навколишнього природного середовища.

Розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій, робототехніки.

Читайте також: Уряд: Рамкову програму партнерства з ООН до 2022 року підпише Кубів

З деталізованим списком середньострокових пріоритетних напрямів інноваційної діяльності галузевого рівня на 2017-2021 роки можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти та науки. 

Як повідомлялося, середньострокові пріоритетні напрями інноваційної діяльності загальнодержавного рівня на 2017-2021 роки були затверджені постановою КМУ від 28 грудня 2016 р. № 1056.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-