Криптовалюти в Україні не узаконені, але й не заборонені – Данилюк

Криптовалюти в Україні не узаконені, але й не заборонені – Данилюк

Укрінформ
Питання фінансових технологій стало одним з ключових на щорічних зборах Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні. 

Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, який брав участь у заході у складі української делегації.

"Основні глобальні питання, що обговорювалися під час зустрічей цього разу, і що мають вплив як на окремі національні економіки, так і на світову економіку, яка перший раз за роки після фінансової кризи зростає: корупція, ухилення від сплати податків та необхідність ефективнішої фіскальної політики. Також були визначені глобальними проблемами: посилення позицій популістів по всьому світу, низька продуктивність праці, низька якість освіти, зростання державного боргу у світі, протекціонізм, стихійні лиха... Питання фінансових технологій стало також одним з ключових на цих зустрічах", - заявив Данилюк.

Читайте також: Данилюк назвав головного “ворога” зростання економіки України

За словами міністра, питання криптовалют розглядалося не як проблема, а як виклик щодо якого потрібно виробити спільну позицію та лінію поведінки.

"Це не проблема, з якою треба боротися, але це виклик для традиційних ринків та регуляторів. Криптовалюта та що з нею робити, як регулювати або не регулювати - цьому був навіть присвячений окремий великий захід, організований МВФ", - зазначив він.

За словами Данилюка, це питання на сьогодні є також актуальним й для українського уряду та Національного банку.

"В Україні ми також зараз разом з НБУ та іншими регуляторами фінансового ринку із залученням експертів працюємо над тим, щоб краще дослідити природу криптовалют та сформувати позицію стосовно відповідного регулювання в Україні. Є багато відкритих питань і в Україні статус криптовалюти не визначений законом, але це не означає, що криптовалюта заборонена. Україна має слідкувати за світовими трендами і не втрачати шанс для використання нових технологій та інновацій у фінансовому секторі.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-