Семерак: Україна завершила роботу над Стратегією низьковуглецевого розвитку

Семерак: Україна завершила роботу над Стратегією низьковуглецевого розвитку

Укрінформ
Україна вже завершує роботу над розробкою Стратегії низьковуглецевого розвитку у рамках виконання міжнародних зобов’язань щодо боротьби зі змінами клімату й незабаром передасть документ до ООН.

Про це розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на прес-конференції в Укрінформі.

“У 2017 році ми дуже активно працювали над Стратегією низьковуглецевого розвитку, першу редакцію Стратегії було презентовано кілька тижнів тому в Києві. Сьогодні ми завершуємо роботу над цим проектом і передамо його до Секретаріату ООН”, - сказав Семерак.

За його словами, подавши найближчим часом до ООН цю Стратегію, Україна може стати однією з 10 країн, які перші презентували відповідний документ.

Семерак пояснив, що Стратегію було розроблено на виконання міжнародних зобов’язань, які Українська держава взяла на себе після ратифікації Паризької кліматичної угоди у 2016 році. Він також нагадав, що Україна однією з перших завершила процеси ратифікації цієї угоди.

“Це лідерство, яке ми продемонстрували (під час ратифікації угоди — ред.), говорить про те, що Україна може демонструвати ще більш амбітні плани щодо внеску в глобальний рух боротьби зі зміною клімату”, - підкреслив урядовець.

Читайте також: Кожні дві години в Україні помирає 3 людини через поганий стан довкілля - Семерак

Крім того, міністр зауважив, що наприкінці минулого року уряд схвалив Концепцію реалізації державної кліматичної політики до 2030 року й наразі потрібно формувати секторальні дрокументи щодо боротьби й адаптації до умов зміни клімату.

У свою чергу, керівник відділу зв'язків з громадськістю та ЗМІ Міжурядової групи експертів зі змін клімату (IPCC) Джонатан Лінн підкреслив, що його організація розпочинає підготовку шостого оцінювального звіту щодо змін клімату, та закликав українців долучитися до роботи над документом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-