Артемсіль за рахунок експорту перевиконала план з виробництва солі на 13,8%

Артемсіль за рахунок експорту перевиконала план з виробництва солі на 13,8%

Укрінформ
Державне солевидобувне підприємство «Артемсіль» за підсумками 9 місяців випустило 1,2 мільйона тонн солі, що на 13,8% більше запланованих показників.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

Зокрема, з початку року в ДП «Артемсіль» було вироблено близько 834 тисяч тонн солі меленої без пакування, яка відвантажується навалом, що більш ніж удвічі перевищує показник минулого року. Збільшити обсяги відвантаження навальної солі вдалося за рахунок зростання експорту.

Європейським споживачам за 9 місяців 2017 року направлено 513,3 тисячі тонн (43,1% – від загального обсягу реалізації солі). За аналогічний період минулого року було експортовано 123,6 тисячі тонн продукції (10,4%). Постійними споживачами продукції ДП «Артемсіль» залишаються Угорщина, Польща, Словаччина, Румунія, Сербія та інші країни.

Читайте також: "Артемсіль" перейде на виробництво збагаченої солі за 1,5 роки

Поряд зі зростанням обсягів експорту, на окремі види продукції попит знизився. З початку року випуск фасованої солі (порівняно з минулим роком) скоротився на 25,5% і склав 144,4 тисячі тонн. На 15,7% менше в «Артемсіль» виробили йодованої солі (43,6 тисячі тонн) і на 8,6% - солі, затареної в мішки (160,2 тисячі тонн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-