Курс біткоїна може піднятися ще вище - експерт

Курс біткоїна може піднятися ще вище - експерт

Укрінформ
Поточного тижня біткоїн оновив історичний максимум. Зокрема, за два дні його курс збільшився на 14%. У найближчій та середній перспективі курс біткоїна може піднятися ще більше. 

Про це йдеться у фінансовій аналітиці від форекс-компанії Альпарі, яку передали Укрінформу.

"Учора біткоїн здолав психологічну позначку $5 тис., а сьогодні в моменті на біржі Bitfinex піднімався до $5865, 2. Надалі ймовірна ще одна хвиля зростання з оновленням максимумів, при цьому метою може бути рівень $6 тис. за біткоїн, а можливо й вище. Але у довгостроковій перспективі визначальною для курсу біткоїна є позиція регулюючих органів найбільших країн світу", - відзначив старший аналітик Альпарі Роман Ткачук.

Ключовою датою, що визначає майбутнє біткоїна, експерт називає 25 жовтня, - момент хардфорка біткоїна.

"Вартість будь-якого активу визначається попитом на нього з боку інвесторів. Показово, що інші криптовалюти - ефір, ріппл - фактично стоять на місці. Але, що важливо - зростання біткоїна йде на підвищених обсягах, на криптобіржах помітна присутність великих покупців. Перед хардфорком 25 жовтня хтось активно закуповується. Вигода зрозуміла: після «розколу» утримувачі класичного біткоїна отримають додатково токени Bitcoin Gold за умови наявності у них приватних ключів від електронних гаманців. Аналогічна ситуація була 1 серпня, коли власники біткоїна отримали на додачу Bitcoin Cash, який місяць тому коштував $530, а зараз коштує $325", - відзначив він. 

Читайте також: Курс біткойна поставив новий рекорд

У короткостроковій перспективі експерт прогнозує "просідання" курсу біткоїна. Проте вказує, що подібні коливання вже спостерігалися раніше, і будь-яке сильне зниження цієї криптовалюти швидко вирівнювалося попитом, що зростає на неї у такі моменти.

"Наприкінці жовтня - початку листопада велика ймовірність корекції вниз. На ринку буде багато бажаючих продати, тому посування може бути різким. Досі будь-яке сильне зниження швидко викуповувалося, як, наприклад, просадка до $3 тис. у середині вересня", - відзначив Ткачук.

Експерт також звертає увагу, що заборона біткоїна Китаєм вже більше не впливає на прогнози щодо цієї криптовалюти.

"Криптоінвестори вже не згадують про заборону ICO та закриття бірж у Китаї, обсяги торгів перейшли на криптобіржі Японії та Кореї", - підкреслив він.

Нагадаємо, хардфорк - це "безповоротне розгалуження у блокчейн, яке зазвичай відбувається тоді, коли не оновлені вузли не можуть більше перевіряти блоки, створені оновленими вузлами, що дотримуються нових правил консесуса". Саме це станеться, якщо буде активований Bitcoin Unlimited.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-