Одеський припортовий до кінця жовтня може поновити випуск продукції

Одеський припортовий до кінця жовтня може поновити випуск продукції

Укрінформ
Фахівці АТ "Одеський припортовий завод" завершили регламентні технічні роботи агрегатів карбаміду й аміаку з тим, щоб забезпечити найближчим часом випуск продукції.

Про це у понеділок, 9 вересня, повідомила кореспонденту Укрінформу керівник адміністративного відділу підприємства Валентина Бойко.

"Регламентний ремонт агрегатів карбаміду та аміаку фахівці завершили, проведено також планові роботи на магістральних газопроводах, які ведуть до підприємства. Як тільки розпочнуться поставки природного газу до засувки АТ "ОПЗ" - зможемо поновити випуск продукції", - зазначила Бойко, пославшись на виконувача обов'язків директора заводу Сергія Назаренка.

Читайте також: Фонд держмайна планує дозволити нерезидентам орендувати державне майно

За словами Бойко, поновлення поставок природного газу, що служить сировиною для виробництва аміаку, очікують на підприємстві до кінця жовтня в рамках договору з компанією "Енергетичні ресурси України" (ERU).

"В умовах нестачі оборотних коштів, що склалися, сировину будемо отримувати за давальницькою схемою. Ціна за газ складе 7 тисяч 600 гривень за 1 тисячу кубометрів, включно з ПДВ. Тобто буде нижчою порівняно з тією, яку пропонує промисловим споживачам НАК "Нафтогаз України", - уточнила Бойко.

Водночас фахівці підприємства здійснюють передприватизаційну підготовку підприємства, додала керівник адміністративного відділу ОПЗ.

Як повідомлялося, Фонд держмайна України здійснює підготовчі роботи, аби навесні наступного року провести приватизацію припортового заводу. Уже проведено конкурс з відбору оцінювачів майна АТ "ОПЗ", намічено представити результати оцінки заводу в листопаді 2017 року. Про це заявив керівник ФДМУ Віталій Трубаров на засіданні спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації.

«Ми провели конкурс з відбору оцінювачів, і вони вже працюють, аби у встановлені терміни закінчити оцінку ОПЗ. Зважаючи на те, наскільки важливим є підприємство для регіону та країни, Фонд не може дозволити собі зволікати з проведенням його прозорої та ефективної приватизації, завдяки якій були б вирішені всі проблемні питання його роботи і він вийшов на нормальну ефективну діяльність», - зазначив Трубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-