Данилюк: “Тестовий режим” блокування накладних несе ризики для бюджету

Данилюк: “Тестовий режим” блокування накладних несе ризики для бюджету

Укрінформ
Олександр Данилюк застерігає, що прийнятий Комітетом ВР з питань податкової та митної політики законопроект 7115 про так зване повернення до “тестового режиму” блокування накладних несе ризики для бюджету.

Про це він написав на своїй сторінці у facebook. 

«Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики схвалив законопроект 7115 про так зване повернення до “тестового режиму” блокування накладних. Наступний крок - голосування в парламенті. Цей законопроект несе ризики для бюджету та для бізнесу. Він не тільки відновить можливість розкрадання мільярдів з державного бюджету через схеми, але і поставить під загрозу механізм автоматичного відшкодування ПДВ бізнесу», - написав Данилюк.

Він зазначив, що країна змінюється тільки рішучим послідовним рухом вперед. 

«Ми не можемо дозволити собі відкату назад, а запропонований варіант - це відкат навіть не в 2016 рік - до початку реформи, а у 90-ті роки. Я неодноразово інформував голову комітету про неприпустимість таких дій. Були публічні виступи Мінфіну, Прем'єр-міністра, МВФ, бізнес-асоціацій проти законопроекту. Але це її не зупинило, і з третьої спроби законопроект на комітеті проштовхнули. Вважаю, що такі дії дискредитують коаліцію, яка сформувала Уряд та наполегливо, протягом останніх 3-х років впроваджує в країні реформи», - зазначив міністр та звернувся до народних депутатів не голосувати за цей законопроект.

Читайте також: Уряд не дозволить повернути корупційну систему відшкодування ПДВ - Гройсман

Законопроект спрямовано на тимчасове повернення до тестового режиму блокування податкових накладних. Тобто парламент планує впровадити застосування процедур, визначених п. 201.16 ПКУ, без фактичного зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. 

Ініціатори законопроекту обгрунтовують необхідність повернення до тестового режиму неготовністю фіскальних органів до впровадження та ефективного використання системи блокування, що призвело, з одного боку, до зупинення реєстрації податкових накладних підприємств реального бізнесу та, з другого боку, до реєстрації податкових накладних так званого схемного податкового кредиту. 

Якщо законопроект буде прийнято, то уряд зможе знову порушити питання про фактичне зупинення реєстрації податкових накладних тільки за умови усунення недоліків системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-