Прем’єр запевняє, що на підвищення пенсій гроші не друкуватимуть і не позичатимуть

Прем’єр запевняє, що на підвищення пенсій гроші не друкуватимуть і не позичатимуть

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що для виплати підвищених пенсій кошти в бюджеті є, їх не потрібно додатково друкувати чи позичати.

Про це він заявив під час селекторної наради щодо пенсійної реформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На наступному тижні ми можемо починати виплати, кошти у нас є — це кошти, які напрацювала національна економіка, це кошти, які не потрібно ні друкувати, ні позичати, це  кошти, у тому числі, від детінізації заробітних плат, підвищення мінімальної заробітної плати”, - зазначив глава уряду.

Водночас від звернувся до представників регіональних відділень Пенсійного фонду та місцевої влади унеможливити будь-які затримки з повідомленнями пенсіонерів про підвищення пенсій та їх виплатою.

“Я би просив від вас максимальної шани і поваги до людей”, - підкреслив Гройсман.

Прем’єр-міністр також додав, що за своєчасність рішень і донесення інформації, у тому числі й щодо пенсій, персонально відповідають голови обласних державних адміністрацій та керівники обласних управлінь Пенсійного фонду.

Читайте також: У жовтні громадяни отримуватимуть пенсію за двома відомостями — голова ПФУ

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила у другому читанні законопроект щодо пенсійної реформи. Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року. Свої голоси за пенсійну реформу віддали 288 депутатів з мінімально необхідних 226.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-