Укрзалізниця має запас дизельного пального на 20 діб роботи

Укрзалізниця має запас дизельного пального на 20 діб роботи

Укрінформ
Запас дизельного пального Укрзалізниці складає понад 18 349,5 тонн. Цієї кількості вистачить на 20 діб безперебійної роботи залізничного транспорту України. 

Про це повідомляє прес-служба транспортного відомства.

"Значний запас вдалося сформувати завдяки проведеним на початку вересня за переговорною процедурою торгам на 60 тис. тонн. Тоді було підписано договори на придбання 50 тис. тонн. Також оголошено 15 торгів на придбання 136 580 тонн дизельного пального", - йдеться у повідомленні. 

Учора, 2 жовтня, відбулося розкриття аукціонів чотирьох торгів на придбання по 9395 тонн дизельного пального кожен. Переможцем усіх конкурсів стала компанія «Елемент Нафта», яка запропонувала ціну 23 799,996 грн/тонна з ПДВ.

Читайте також: Укрзалізниця цьогоріч збудувала власними силами понад 1400 піввагонів

Тривають 11 конкурсів на придбання 9 тис. тонн дизельного пального кожен. Розкриття аукціонів заплановано на 14 листопада 2017 року. Постачальник буде обраний після оцінки тендерних пропозицій та проведення аукціону упродовж від 1 до 20 робочих днів. Конкурси відбуваються через електронну систему публічних закупівель ProZorro. 

«Укрзалізниця запровадила практику оголошення великої кількості конкурсів, щоб уникнути штучних блокувань з надуманих причин, що призводить до зриву процесу закупівель», - прокоментував в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. 

В Укрзалізниці наголосили, що проведення усіх закупівель спрямоване на формування стабільного запасу палива для безперебійної роботи залізничного транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-