Укравтодор планує створити

Укравтодор планує створити "чорний список" недобросовісних підрядників

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України розробило законопроект щодо внесення змін стосовно контролю якості виконання ремонтно-будівельних робіт.

Про це повідомляється на сторінці Укравтодору у Facebook. 

"Відповідно до європейського досвіду, Укравтодор має намір створити "чорний список" недобросовісних компаній. З метою унормування цього питання Укравтодор розробив проект закону щодо внесення змін стосовно контролю якості виконання ремонтно-будівельних робіт", - повідомили в компанії.

В Укравтодорі наголошують, що відповідний закон дозволить унормувати питання використання "чорних списків" при проведенні тендерів на ремонт та будівництво доріг.

Читайте також: Укравтодор: Пріоритетом у 2018 році буде транспортний коридор Львів-Умань-Одеса

У Держагентстві також зауважили результати аудиту технічного стану об'єктів, яке провело ДП «Дорожній контроль якості». Відповідно до результатів перевірки об'єктів, роботи на яких виконувалися у 2016 році, було складено список недобросовісних підрядників. 

Так, за критерієм «поява нових дефектів» визначено 9 недобросовісних підрядних організацій, які виконували роботи у Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Рівненській, Хмельницькій та Волинській областях.

За критерієм «невиконання ліквідації виявлених дефектів» визначено 10 компаній, які здійснювали роботи у Закарпатській, Рівненській, Хмельницькій, Волинській та Львівській областях.

За критерієм «неякісної ліквідації виявлених дефектів» визначено 2 компанії, які здійснювали роботи у Черкаській та Миколаївській областях.

За критерієм «неповної ліквідації виявлених дефектів» визначено 5 компаній, які здійснювали роботи у Полтавській, Житомирській, Донецькій та Київській областях.

За критерієм «несвоєчасної ліквідації виявлених дефектів» визначено 2 компанії, які здійснювали роботи у Житомирській області.

Виявлені недоліки підрядники змушені будуть ліквідовувати у межах гарантії.

В Укравтодорі повідомили, що частину виявлених недоліків після відповідних доручень ліквідовано. Там, де недоліки не усунені, проводиться робота у порядку, передбаченому чинним законодавством.

Як раніше заявляв очільник компанії Славомір Новак, Укравтодор планує створити "чорний список" підрядників дорожніх робіт. На них має лягати 100% відповідальність за технічні дефекти під час ремонту доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-