Махінації у Приваті: суд арештував чотири підприємства Коломойського і Боголюбова

Махінації у Приваті: суд арештував чотири підприємства Коломойського і Боголюбова

Укрінформ
Печерський райсуд Києва арештував майно Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату, Нікопольського заводу феросплавів, Марганецького гірничо-збагачувального комбінату і "Дніпроазоту".

Відповідне рішення від 14 вересня оприлюднене в Єдиному реєстрі судових рішень.

Арешт на майно відбувся за клопотанням прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України, у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем та заволодіння службовими особами указаних підприємств державними коштами Національного банку України в сумі понад 19 млрд гривень, виділеними на рефінансування ПАТ КБ "ПриватБанк".

Так, службові особи ПАТ КБ "ПриватБанк" підприємствам, які підконтрольні останнім, протягом тривалого часу, під заставу майнових прав на товар видали кредити в сумах від 18 до 73 млн доларів США, які в свою чергу уклали сумнівні угоди, здійснивши 100 % передплату, та перерахувавши вказані грошові кошти на рахунки нерезидентів. Однак поставка товарів не відбулася, грошові кошти до теперішнього часу не повернуті.

Читайте також: НБУ програв "кредитний" позов до ПриватБанку

Крім того, йдеться у матеріалах справи, колишні посадові особи ПАТ КБ "ПриватБанк" підозрюються у видачі юридичним особам, які мають ознаки фіктивності, кредитних коштів на заздалегідь невигідних для банку економічних умовах, унаслідок чого держава, з метою уникнення дестабілізації фінансового ринку, змушена була за рахунок бюджетних коштів у сумі 116 млрд грн здійснити націоналізацію вказаного банку, що призвело до тяжких наслідків для інтересів держави.

Арештовані підприємства контролюють власники "ПриватБанку" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-