США назвали умови для участі в українській приватизації

США назвали умови для участі в українській приватизації

Укрінформ
Американські компанії та інвестиційні фонди активно цікавляться приватизацією в Україні практично в усіх галузях економіки. Але для їх участі необхідно надати прозорі і конкурентні умови.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю НВ.

"Багато інтересу до української приватизації (у американських компаній та інвестиційних фондів - ред.). Головне, щоб та проходила відкрито, прозоро, конкурентно. При цих умовах американські гравці будуть зацікавлені в участі в аукціонах", - сказала Йованович.

За її словами, американським компаніям цікаві практично всі сектори економіки, але особливу увагу звертають на українську аграрну галузь і енергетику.

Читайте також: Виконання програми МВФ критичне для України - посол Йованович

Говорячи про переваги України перед іншими країнами Східної Європи, посол відзначила: "Україна - величезна країна з величезним населенням, яке добре освічене. Країна багата природними ресурсами, у неї розвинена промисловість, яка виробляє товари з доданою вартістю. Все це створює умови для економічного зростання. У минулому році український ВВП почав зростати. Я сподіваюся, цього року зростання продовжиться. Люди все більше вірять у перспективи країни. Все більша частина доходу залишається в їхніх кишенях після сплати податків і покупки необхідних речей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-