Фондовий ринок: НКЦПФР встановила численні факти маніпулювання цінами

Фондовий ринок: НКЦПФР встановила численні факти маніпулювання цінами

Укрінформ
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) встановила численні факти маніпуляцій з цінами 9 торговців цінними паперами.

Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

«НКЦПФР доводить до завершення розгляд справ в рамках системної протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку. Протягом вересня поточного року уповноваженими особами Комісії були розглянуті 9 поновлених справ і за результатами їх розгляду застосовані відповідні санкції», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Національний депозитарій почав впроваджувати євростандарти на фондовому ринку

Зокрема, Комісією встановлені численні факти маніпулювання цінами з боку: ТОВ «ІК «Контендо Капітал», ТОВ «Абріс-Інвест», ТОВ «Форвард Капітал», АТ «КБ «Союз» та ТОВ «ПФБК», ТОВ «Кайдзен Капітал», ТОВ «Актив-Гарант», ПрАТ «Майстер Брок», ТОВ «Пальміра-Капітал». Операції здійснювались переважно в останні робочі дні місяців, у які відбувались біржові торги, за результатами таких операцій формувався певний біржовий курс акцій емітента, який не відповідав показникам фінансово - господарської діяльності. Угоди із зазначеними цінними паперами відбувались на ПАТ «Фондова біржа ПФТС», ПАТ «Східно - Європейська фондова біржа», ПАТ «Київська міжнародна фондова біржа» (останні дві не мають діючих ліцензій на провадження діяльності на фондовому ринку). Комісія прийняла рішення за встановленими численними фактами маніпулювання цінами застосувати санкції до товариств у вигляді штрафів на загальну суму 1,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-