Мінекономіки: Україна та Ізраїль вийшли на фінішну пряму щодо укладення ЗВТ

Мінекономіки: Україна та Ізраїль вийшли на фінішну пряму щодо укладення ЗВТ

Укрінформ
Україна провела інтенсивний раунд з ізраїльською стороною щодо укладення Угоди про вільну торгівлю, в ході якого були опрацьовані питання, пов'язані з лібералізацією ринків товарів.

Про це сказала заступник міністра економічного розвитку та торгівлі - торговий представник Наталія Микольська, повідомляє прес-служба МЕРТ.

«Ізраїль - є ринком у фокусі, що передбачено експортною стратегією України. Протягом переговорного процесу ми доклали значних зусиль для прискорення укладення Угоди про вільну торгівлі з метою поглиблення економічних відносин з цією країною. Ми провели інтенсивний раунд з ізраїльською стороною, в ході якого було опрацювали найважливіші питання, пов'язані з лібералізацією ринків товарів та узгодили відповідні положення проекту тексту угоди», - сказала Микольська.

У міністерстві зазначають, що вже зараз експорт українських товарів до Ізраїлю демонструє впевнене зростання. За сім місяців 2017 року експорт товарів з України склав $345,7 млн і зріс на 25,6% у порівнянні з 7 місяцями 2016 року.

Читайте також: Мінекономіки: На ЄС припадає 40% від загального обсягу торгівлі України

За словами Микольської, важливо, щоб угода з Ізраїлем створювала нові можливості для українських експортерів. Саме тому Україна ставить за мету забезпечити безмитний доступ для товарів, що становлять експортний потенціал та будуть користуватися конкурентними перевагами на ізраїльському ринку. Зокрема, з огляду на майбутнє приєднання України до регіональної конвенції ПанЄвроМед, членом якої є Держава Ізраїль, українські вироби стануть частиною глобальних ланцюжків доданої вартості. На цьому раунді сторонами досягнуто попередньої домовленості щодо рівня лібералізації ринків промислових товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-