АМКУ взявся за ціни на бензин і дизпальне

АМКУ взявся за ціни на бензин і дизпальне

Укрінформ
Антимонопольний комітет в ході моніторингу ринків світлих нафтопродуктів з початку вересня зафіксував зростання цін у роздрібній мережі. Середні ціни на бензин марки А-95 в цілому зросли більш як на 5%, аналогічна ситуація спостерігається із дизпальним.

Про це повідомили у прес-службі Антимонопольного комітету.

Як інформує комітет, роздрібні ціни на бензин марки А-95 в мережах, які працюють під брендами WOG, ОККО та SOCAR, за останні 2 тижні зросли на 1,5 грн за 1 л пального та станом на 26 вересня становлять 27,99 грн за літр. Зазначений рівень цін є найвищим на ринку.

"Синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій. З метою з’ясування відповідності дій учасників ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції, в АМКУ проводиться відповідне дослідження", - повідомляє комітет.

Зокрема, на даному етапі АМКУ направив запити про надання інформації до державних відомств, а також суб’єктів господарювання, рівень роздрібних цін яких є найвищим - щодо отримання інформації та пояснень причин підвищення роздрібних цін на бензин та дизельне паливо.

Читайте також: Гройсман обіцяє звільнити голову АМКУ в разі виявлення зловживань

Як зазначається, Державна фіскальна служба має надати інформацію щодо обсягів та вартості імпорту світлих нафтопродуктів для визначення наявності (відсутності) дефіциту пального на вітчизняному ринку. Міністерство економічного розвитку та торгівлі України надасть дані щодо зміни попиту і пропозиції на бензини моторні та дизельне паливо, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості - дані щодо прогнозованих цін на світлі нафтопродукти та причин, які могли спровокувати підвищення цін на бензини та дизельне паливо.

"У разі виявлення на ринках бензинів та дизельного палива ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Антимонопольним комітетом України будуть вжиті відповідні заходи", - наголосили у комітеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-