ФГВФО:

ФГВФО: "Голландські аукціони" розпочнуть з продажу активів "Ерде Банку"

Укрінформ
15-20 жовтня 2017 року відбудуться перші торги активами ліквідованих банків за моделью "голландський аукціон" (з пониженням ціни), які стартують з продажу активів ПАО "Ерде Банк".

Про це повідомила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут під час тренінгу "Продаж актів неплатоспроможних банків за моделю "голландський аукціон" сьогодні, 27 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Десь 15-20 жовтня відбудуться перші торги. Це буде "Ерде Банк". І ми вже на практиці побачимо як це працює, і на якому рівні приземляється реальна вартість тих активів, які у нас вже у виробництві протягом останніх трьох-чотирьох років", - розповіла Рекрут.

При цьому, за її словами, у дії поки що залишається звичайний механізм торгів, так званий "English forward", а "голландський аукціон" запрацює як додатковий пул, і поки що у режимі тестування на предмет сприйняття ринку.

"У перспективі, я думаю, до кінця цього року, можливо першого кварталу наступного, ми його (механізм "голландського аукціону" - ред.) тестуватимемо на предмет сприйняття ринком і ефективності. І якщо все піде добре, ми плавно перейдемо до промислової експлуатації", - повідомила заступник директора-розпорядника ФГВФО.

Читайте також: Перші «голландські аукціони» з продажу активів банків відбудуться в жовтні - ФГВФО

Вона зазначила, що зрештою, замінюючи "English forward" "голландським аукціоном", торги стануть проходити в один день, ринку буде забезпечена можливість вивчити актив і при цьому активніше конкурувати.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні підключені до "ProZorro.Продажі" електронні майданчики почали технічне тестування за новою процедурою продажу через аукціони з пониженням ціни (за так званою Голландською моделью).

Довідка. "Голландський аукціон" - це аукціон, з початку якого стартова ціна активу дорівнює його номінальній вартості. Під час торгів через однаковий проміжок часу ціна автоматично й покроково знижується на крок аукціону - 1%. Таким чином, протягом дня ціна торгів може знизитися з 100 до 20% номіналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-