Кабмін виділив 116 мільйонів на придбання житла сім'ям загиблих в АТО

Кабмін виділив 116 мільйонів на придбання житла сім'ям загиблих в АТО

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив рішення про направлення місцевим бюджетам 116 млн грн на придбання житла сім'ям загиблих в АТО та інвалідам війни.

Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив, що мова йде про забезпечення житлом осіб, які брали участь в АТО, а також членів сімей загиблих. 

«У минулому році була прийнята постанова №719, якою ми змінили порядок забезпечення житлом. Тепер ми надаємо кошти або членам сімей загиблих, або безпосередньо інвалідам війни, і вони за ці кошти самостійно купують житло», - пояснив Рева.

Читайте також: Аваков не виключає, що “тиша” на Донбасі може знову перейти у гарячу фазу

Він зазначив, що в 2016 році за цією програмою було виділено 416 мільйонів гривень, що дало змогу придбати безпосередньо інвалідами війни або членами сімей загиблих 616 квартир.

«У цьому році в нас передбачено 327 мільйонів гривень. Ми вже передали 212 млн грн і придбано 265 квартир. І залишок, який залишається, в розмірі майже 116 млн грн, ми, відповідно до цього розпорядження, відправляємо в регіони для придбання ще 166 квартир учасниками бойових дій, інвалідами війни, а також членами сімей загиблих», - уточнив міністр соціальної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-