Нефьодов: На

Нефьодов: На "голландських аукціонах" продаватимуть лише "складні" активи

Укрінформ
Модель "голландських аукціонів", яку планується запустити у жовтні для продажу активів ліквідованих банків, застосовуватиметься для реалізації "складних" портфелів, які не продавалися протягом тривалого часу.

Про це розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов сьогодні,  27 вересня, під час тренінгу щодо продажу активів неплатоспроможних банків за моделлю "голландський аукціон" з пониженням ціни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Голландський аукціон" не є оптимальним механізмом для продажу всього на світі... Питання в тому, що ми хочемо використати цей механізм для тих активів, які не продані звичайним способом, коли фонд багато разів пробував їх продавати. Наша мета - не обрати серед двадцяти покупців автомобіля, а все-таки знайти двох бажаючих поконкурувати за складний портфель з різнобойним набором специфічних активів, що дісталися фонду у спадок", - пояснив він.

Нефьодов наголосив, що за наявності великої кількості бажаючих конкурувати, необхідності проводити саме "голландський аукціон" не буде.

Читайте також: Нефьодов: Голландський аукціон з пониженням ціни значно прискорює продаж

Як додав при цьому заступник директора департаменту консолідованого продажу активів Ілля Михайлин, під час проведення "голландських аукціонів" буде знято вимогу про необхідність мінімальної кількості зареєстрованих учасників у кількості двох. Тому, якщо ставку робить лише один учасник, він автоматично стає переможцем. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-