Нафта дорожчає на даних від API про скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на даних від API про скорочення запасів у США

Укрінформ
Нафта зросла в ціні у середу, після того, як галузеві оцінки несподівано показали скорочення запасів нафти в США. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставками у листопаді зросли в ціні на 0,48% до $52,13 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подорожчала на 0,35% до $58,12 за барель.

Запаси нафти в США скоротилися на 761 тис. барелів, повідомив Американський інститут нафти (API), хоча очікувалося, що вони збільшаться на 2,296 млн. При цьому запаси бензину зросли на 1,5 млн барелів, хоча очікувалося, що вони скоротяться на 962 тис., а запаси дистилятів впали на 4,5 млн, хоча очікувалося, що вони зменшаться на 2,474 млн. Запаси нафти у нафтосховищі в Кушингу зросли на 1,1 млн барелів.

Пізніше сьогодні з'являться офіційні дані від Управління з енергетичної інформації США. Дані Американського інституту нафти і Управління з енергетичної інформації частенько різняться.

Читайте також: Канада хоче завершити перемовини щодо НАФТА якомога швидше

Учора нафта впала в ціні, оскільки інвестори фіксували прибуток після нещодавнього ралі, в результаті якого ціни на нафту досягли найвищого за декілька місяців рівня, в очікуванні, що сьогодні дані щодо запасів покажуть зростання четвертий тиждень поспіль.

Через день після того, як ціни на нафту підскочили до найвищого за чотири місяці рівня, через загрози президента Туреччини припинити експорт нафти з курдської частини Іраку, трейдери почали згортати частину «бичачих» позицій в очікуванні свіжих даних щодо запасів нафти.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у понеділок попередив, що його країна може перекрити трубопровід, який використовується для поставок 500-600 тис. барелів нафти з Північного Іраку в турецький порт Джейхан.

Проте, разом з можливими перебоями у поставках інвестори аналізували очікування, що обсяг видобутку нафти в США зросте, оскільки перебої в нафтопереробній активності у зв'язку з ураганом Харві продовжують забезпечувати тиск на попит на нафту.

«...ми починаємо бачити корекцію цін у міру того, що інвестори починають фіксувати прибуток на піках», — заявила Адрієнна Мефрі, головний ринковий аналітик AvaTrade. Водночас вона відзначила, що спроби ОПЕК і її союзників можуть виявитися безплідними, враховуючи зростання сланцевої галузі США.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 58,20 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 58,06 долара за барель, що на 14 центів вище за рівень закриття торгів ($57, 92).


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-