Перші «голландські аукціони» з продажу активів банків відбудуться в жовтні - ФГВФО

Перші «голландські аукціони» з продажу активів банків відбудуться в жовтні - ФГВФО

Укрінформ
Продаж активів банків, що ліквідуються, через систему «голландських аукціонів» (аукціони на зниження ціни - ред.) дозволить розширити  інструментарій Фонду гарантування.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Фонд гарантування вкладів готовий до старту пілотного проекту з продажу активів банків, що ліквідуються, на «голландських аукціонах», - йдеться в повідомленні. 

Зі слів заступника директора-розпорядника Фонду гарантування Світлани Рекрут, проведення таких аукціонів дозволить розширити  інструментарій Фонду гарантування, та більш швидко і ефективно знаходити покупців.

«Це зміна правил гри: ми виставлятимемо актив на продаж за балансовою вартістю, і впродовж дня ціна автоматично покроково знижуватиметься. «Нормативка» уже заюстована, усі необхідні регламенти доопрацьовуються. Фонд готовий до запуску. Це розширить інструментарій фонду, для того, щоб ми могли більш швидко та більш ефективно передати ці активи у приватні руки. Адже очевидно, що робота з будь-якими активами є набагато ефективніша, якщо є приватний господар або власник», - сказала Рекрут.

Читайте також: Нефьодов: Голландський аукціон з пониженням ціни значно прискорює продаж

Перші аукціони за новою системою, як планується, відбудуться уже у жовтні.

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб фактично з нуля доводиться створювати інфраструктуру ринку проблемних кредитів в Україні. На балансі банків, що ліквідуються, перебувають активи номінальною вартістю майже 500 млрд грн, із них - 90% непрацюючі кредити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-