Нафта дешевшає на тлі фіксації інвесторами прибутку після зустрічі ОПЕК+

Нафта дешевшає на тлі фіксації інвесторами прибутку після зустрічі ОПЕК+

Укрінформ
Вартість нафти знижується в понеділок, оскільки інвестори фіксують прибуток, отриманий у ході ралі нафтових цін на тлі зустрічі моніторингового комітету ОПЕК. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,04%, до 56,40 долара за барель. Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,14%, до 50,59 долара за барель.

У п'ятницю у Відні відбулася зустріч міністерського моніторингового комітету з виконання угоди ОПЕК і ряду держав, що не входять в організацію, про скорочення видобутку нафти. Міністри країн, що входять в угоду ОПЕК+ зі скорочення нафтовидобутку, повідомили про високий рівень виконання угоди і заявили, що продовжать контролювати обсяги експорту нафти.

Зустріч міністерського комітету з моніторингу віденської угоди в листопаді відбудеться напередодні 173-го саміту ОПЕК. Раніше повідомлялося, що він пройде у Відні 30 листопада.

“У виробників ще багато часу, щоб вирішити, чи продовжувати дію пакту після березня, - сказав старший економіст Mitsubishi UFJ Research and Consulting Томоміті Акута. - Нафтовий ринок відносно недооцінений порівняно з іншими ринками, але різкого стрибка (цін) чекати не варто, тому що зростання стримуватиметься нарощуванням видобутку ресурсів сланцевої нафти".

Читайте також: Середня ціна А-95 на Київщині зросла на 9 копійок - до 25,50 гривні за літр

Деяку підтримку цінам на нафту роблять дані Baker Hughes, a GE Company (BHGE) про зміну кількості бурових установок у США. Так, за тиждень, що завершився 22 вересня, кількість бурових установок у країні знизилася на одну штуку, або на 0,1%, до 935 штук. У річному виразі кількість бурових установок зросла на 424 штуки, або в 1,83 раза. Кількість нафтових бурових установок скоротилася на п'ять, або на 0,67%, до 744 одиниць. 

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,31 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,44 долара за барель, що на 2 центи вище рівня закриття торгів ($56,42).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-