В Україні планують придбати автоматичні вагові комплекси на понад 2 мільйони євро

В Україні планують придбати автоматичні вагові комплекси на понад 2 мільйони євро

Укрінформ
Міністерство інфраструктури і Державне агентство автомобільних доріг України планують придбання семи комплексів автоматичного вагового контролю на дорогах вартістю 2,1 млн євро.

Про це інформує прес-служба Мініфраструктури.

"Міністерство інфраструктури України і Державне агентство автомобільних доріг України попередньо обговорили з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком можливість закупівлі та встановлення 7 комплексів автоматичного вагового контролю транспортних засобів та контролю швидкості руху загальною вартістю 2,1 млн євро, з яких 1,5 млн євро на габаритно-вагові комплекси та 600 тис. євро на програмне забезпечення й обладнання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці комплекси будуть обладнані системою вимірювання ваги транспортних засобів у русі (Weight in Motion, WIM).

«Необхідно мінімізувати людський фактор під час вагового контролю транспортних засобів. Чинна система не спроможна на належному рівні забезпечити габаритно-ваговий контроль. Це глобальна робота, але треба починати вирішувати це питання», - наголосив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Читайте також: ДФС розпочала закупівлю вагових комплексів

Він зазначив, що запровадження систем автоматичної фіксації габаритно-вагових параметрів транспортних засобів одночасно з автоматичною фото- та відеофіксацією дасть змогу підвищити рівень контролю на дорозі, робити підрахунок трафіку руху та позитивно вплине на збереження автомобільних доріг, забезпечення безпеки дорожнього руху та збереження людського життя.

Найголовнішими перевагами системи автоматичного вагового контролю є: зважування без необхідності зупинки транспортного засобу чи зменшення швидкості його руху; цілодобовий контроль руху транспортних засобів; мінімізація людського фактору та зменшення корупційних ризиків; автоматична фіксація порушень із визначенням відповідних параметрів транспортного засобу (дата, час порушення, реєстраційний номер, вага, габарити транспортного засобу, тощо).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-