Європейські трейдери почали заповнювати «митний склад» Укртрансгазу

Європейські трейдери почали заповнювати «митний склад» Укртрансгазу

Укрінформ
ПАТ «Укртрансгаз» закачало у підземні газові сховища перші 3 млн кубометрів газу для зберігання в режимі «митний склад» на замовлення міжнародних трейдерів Trafigura Sarl (Швейцарія), ТОВ «Trafigura Україна» та MND (Чехія).

Про це повідомляє прес-служба УТГ. 

«Укртрансгаз закачав в ПСГ перші обсяги природного газу для зберігання в режимі «митний склад» розміром близько 3 млн кубометрів на замовлення провідних міжнародних трейдерів Trafigura Sarl (Швейцарія), ТОВ «Trafigura Україна» та MND (Чехія)», - йдеться у повідомленні.

Крім того, уже 8 компаній, що займаються торгівлею газом і нафтопродуктами в багатьох країнах світу, уклали з Укртрансгазом договори щодо оформлення природного газу в режимі «митний склад».

Читайте також: Україна наполовину заповнила газом свої підземні сховища

«Серед них - міжнародні трейдери з Чехії, Швейцарії, Мальти та їхні українські представництва. Також триває процес підписання договорів ще з низкою інших компаній», - інформує УТГ.

Послуга зберігання газу у режимі «митний склад», що доступна з літа 2017 року, дає можливість, міжнародним трейдерам зберігати газ на території України протягом 1095 днів без сплати митних зборів. Укртрансгаз - оператор найбільших в Європі ПСГ загальним об'ємом 31 млрд кубометрів, з яких близько 14 млрд кубометрів вільних потужностей тепер можуть бути використані трейдерами для тимчасового зберігання блакитного палива з режимі «митного складу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-