Держпраці і Укртрансбезпеки підписали угоду задля зменшення травматизму

Держпраці і Укртрансбезпеки підписали угоду задля зменшення травматизму

Укрінформ
Державна служба України з питань праці та Державна служба з безпеки на транспорті підписали договір про організацію роботи з охорони праці на автомобільному транспорті.

Підписання угоди відбулось сьогодні, 18 вересня, під час прес-конференції в Укрінформі за участю голови Держпраці Романа Чернеги і голови Укртрансбезпеки Михайла Ноняка, повідомляє кореспондент агентства.

"Основною мотивацією для нас, як для керівників центральних органів виконавчої влади, є те, щоб життя і здоров'я наших працівників, які під час виконання своїх службових завдань, зокрема, пов'язаних з використанням транспорту, були збережені, і ми не мали тієї сумної статистики, яка, на жаль, на сьогодні у нас в Україні є, і пов'язана з травматизмом та смертністю", - заявив Чернега.

Читайте також: Гройсман сказав, як власників фур навчать любити українські дороги

За статистикою, серед подій, що призвели до нещасних випадків на виробництві зі смертельним наслідком у 2016 році, переважають дорожньо-транспортні пригоди (зокрема, наїзди транспортного засобу) - 34% (135 осіб) від загальної кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком. За 8 місяців 2017 року на виробництві загинуло 75 осіб.

"Угода допоможе більш ефективно співпрацювати двом контролюючим структурам у напрямку, зокрема, і по працевлашуванню, і виконанню ліцензійних вимог, по виконанню техніки безпеки на підприємстві. Ми зможемо бачити глибше проблематику, що відбувається в недобросовісних підприємствах, які не хочуть виконувати норму закону", - додав Ноняк.

Він нагадав, що подібні угоди Укртрансбезпека вже має з Нацполією та МВС щодо підвищення безпеки на українських дорогах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-