Під НБУ – мітинг: учасники заблокували рух на Інститутській

Під НБУ – мітинг: учасники заблокували рух на Інститутській

Укрінформ
Учасники протестної акції з вимогою звільнення голови Національного банку Валерії Гонтаревої заблокували рух транспорту на вулиці Інститутській.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кількасот учасників акції зібралися навпроти будівлі Нацбанку, вони тримають в руках символіку організатора акції - партії "За життя! ", а також українські прапори.

"Ми зібралися на вулиці Інститутській, вимагаючи не тільки відставки, а й притягнення до кримінальної відповідальності керівництва НБУ", - сказав один з організаторів акції. 

Окрім того, під час акції виступив голова партії, нардеп Вадим Рабіновичю він стверджує, що з 19 вересня у разі, якщо Гонтарева не буде звільнена, діяльність НБУ буде незаконною.

Ініціатори проведення акції зазначають, що вона є мирною і буде тривати доти, доки не будуть виконані вимоги протестувальників.

У зв'язку з проведенням акції посилено охорону будівлі НБУ.

Читайте також: Смолій вважає, що призначення нового керівника політику НБУ суттєво не змінить

Як повідомлялося, 10 квітня голова НБУ Валерія Гонтарева офіційно повідомила про те, що звернулася до Президента Петра Порошенка із заявою про відставку з 10 травня.

28 серпня представник Президента у Раді Ірина Луценко заявила, що Порошенко до кінця вересня внесе на розгляд парламенту нову кандидатуру на посаду голови Національного банку.

Згідно зі статтею 85 Конституції України, до повноважень Верховної Ради належить призначення на посаду та звільнення з посади голови Національного банку України за поданням Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-