Четверте судно з африканським вугіллям прибуло до порту

Четверте судно з африканським вугіллям прибуло до порту "Южний"

Укрінформ
До причалу ДП "Морський торговельний порт "Южний" 17 вересня пришвартували судно Panamax SEMIRAMIS із вугіллям із Південно-Африканської Республіки. 

Увесь обсяг вугілля буде відправлений для теплових електростанцій енергохолдингу ДТЕК, повідомляється на сайті порту.

"Загальний обсяг вантажу – 80 тисяч тонн антрациту. З початку року це четвертий балкер для теплових електростанцій енергохолдингу ДТЕК", - йдеться в публікації.

П'ята партія вугілля для ДТЕК прибуде в "Южний" орієнтовно 19 вересня.

"У вересні ДП "МТП "Южний" планує прийняти для різних вантажовласників 6 суден з енергетичним та коксівним вугіллям загальним об’ємом понад 530 тисяч тонн. Всі причали працюють – одночасно розвантажуються судна чотирьох вантажовласників – державних та приватних. Це потребує організації логістики високого рівня для своєчасної поставки імпортних енергоносіїв споживачам. Ми розуміємо всю відповідальність та впевнені, що запланований графік виконаємо вчасно", – зазначив в.о. директора порту Віталій Жуковський.

Читайте також: Порошенку і Гройсману передали "чорне золото" з Пенсильванії

"Морський торговельний порт "Южний" розпочав працювати з імпортним енергетичним вугіллям ще з 2014 року. Досвід перевантаження імпортного вугілля налічує вже четвертий рік. Так, у 2017 році енергетикам відправлено більш ніж 300 тисяч тонн антрациту та металургам понад 1 млн тонн коксівного вугілля.

З травня в "Южному" розвантажено 225 тис. т. енергетичного вугілля з ПАР для теплової генерації ДТЕК. Для ТЕС ПАТ "Центренерго" підприємство розвантажило у вересні 62 тисячі тонн вугілля із США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-