ProZorro: За рішенням АМКУ Нафтогаз вперше зняли з газового тендера

ProZorro: За рішенням АМКУ Нафтогаз вперше зняли з газового тендера

Укрінформ
АМКУ прийнято рішення за скаргою ТОВ "Торговий Дім "Сокар" скасувати допуск до торгів НАК «Нафтогаз України» у тендері "Укртрансгазу". 

Про це повідомляється у тендерній документації в системі ProZorro.

"Колегія постановила зобов'язати публічне акціонерне товариство "Уктрансгаз" скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім "Сокар" та рішення про допущення до аукціону тендерної пропозиції публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз Україна" у процедурі закупівлі...", - йдеться у документації.

На тендер подали заявки "Нафтогаз", "Еру трейдинг", "Мет Україна", "Нафтогазгруп Деметра", "Газпостач-Черкаси", "Енерго-сервісна компанія Еско-Північ", "Евроенерготрейд" і "Торговий Дім "Сокар".

Читайте також: Заборгованість підприємств перед Нафтогазом знову почала зростати

"Сокар" та ще низці компаній було відмовлено через претензії до оформлення банківської гарантії. Зокрема, на думку "Укртрансгазу", в одному з пунктів заявки було вказано прізвище, ім'я та по батькові, що свідчили про належність за статтю до чоловічого роду, а у наступних пунктах ця ж особа іменувалася просто "особою". Замовник вирішив, що слова "особа" свідчить про стать жіночого роду. На підставі цього "Укртрансгаз" відхилив заявку компанії на торги.

Якщо рішення АМКУ буде виконано, це стане першим випадком, коли Нафтогаз не отримає підряд, навіть в умовах тендеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-