Комітет ВР: Україна має всі передумови для розвитку сільгоспкооперації

Комітет ВР: Україна має всі передумови для розвитку сільгоспкооперації

Укрінформ
В Україні є всі передумови для подальшого розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Цю тезу висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко під час виїзного засідання комітету, яке відбувається на Тернопільщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні створені передумови для розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, тут діє понад 4,1 мільйона особистих селянських господарств, майже 39 тисяч фермерських господарств. А це - 73 відсотки від усіх с/г підприємств, частка виробництва продукції кооперативів на селі в загальному обсязі сільськогосподарського виробництва щороку сягає не менше 45 відсотків. Проте розвиток сільськогосподарської обслуговуючої кооперації відбувається повільними темпами», - зазначив Івченко.

Учасники засідання, на якому розглядаються проблеми розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Україні та шляхи їх вирішення, а також сучасний стан та перспективи розвитку садівництва і переробки фруктів в Україні, наголошували на тому, що основною проблемою, яка стримує економічну активність кооперативів, є надмірне податкове навантаження на господарську діяльність сільської кооперації. 

Читайте також: Фермерство розвиватиметься за державною програмою - Кабмін

Також акцентувалась увага на недостатніх обсягах та механізмах надання державної підтримки сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам.

Щодо розвитку садівництва, то під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин його учасники відмічали недосконалість державної політики, спрямованої на підтримку розвитку галузі.

Для розвитку вітчизняного садівництва, серед іншого пропонувалося впровадити систему сертифікації садівного матеріалу, активніше провести інвентаризацію плодових насаджень в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-