В Україні розпочинається моніторинг використання землі за 140 показниками

В Україні розпочинається моніторинг використання землі за 140 показниками

Укрінформ
Цього тижня 6 державних відомств України отримають анкету, в якій об'єднано 140 ключових показників, що характеризують використання землі в Україні.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, повідомляє Мінагрополітики.

«Цей документ – основа глобального проекту з моніторингу земельних відносин, який в форматі пілота за підтримки Світового банку у 2015 році був проведений в Україні, а у серпні 2017 року закріплений на законодавчому рівні», - пояснив Мартинюк.

Читайте також: У Мінагро планують децентралізувати спиртову галузь

Анкета буде надіслана: Держводагентству, Держстату, Мін'юсту, Держгеокадастру, ДФС і Державній судовій адміністрації. Всього в документі міститься 140 параметрів земельних відносин серед яких: кількість та межі ділянок, повнота даних у реєстрах, кількість транзакцій і надходжень від земельного податку, приватизації, судових тяжб за землю.

Мартинюк додав, що анкета дозволить сформувати базу даних за 562 адміністративно-територіальними одиницями. Дані за зазначеними параметрами у документі потрібно буде вказувати за період з 2015 по 2017 роки.

За словами Мартинюка, Україна стала першою державою, якій вдалося на законодавчому рівні впровадити систему регулярного моніторингу ключових параметрів земельних ресурсів.

Нагадаємо, пілотний моніторинг земельних відносин був проведений Держгеокадастром в 2015 році за підтримки Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-