ДПЗКУ завершила приймання ранніх зернових за форвардною програмою

ДПЗКУ завершила приймання ранніх зернових за форвардною програмою

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація України завершила приймання ранніх зернових за програмою форвардних закупівель, відкритою восени 2016 року. 

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «ДПЗКУ».

"На сьогоднішній день, незважаючи на складні погодні умови під час дозрівання зерна, всі сільгоспвиробники виконали свої зобов’язання з поставки ранніх зернових у повному обсязі", - повідомив перший заступник голови правління ПАТ «ДПЗКУ» Віталій Шулежко. 

«Протягом минулого сезону ми значно розширили програму форвардних закупівель і збільшили обсяги фінансування сільгоспвиробників у 4 рази. Так, в рамках форвардної програми 2016/2017 маркетингового року аграріїв було проавансовано на суму більше 220 млн. грн. Для порівняння, за форвардною програмою попереднього сезону загальна сума авансування становила лише 56 млн. грн», - зазначив Шулежко.

Читайте також: За перше півріччя ДПЗКУ отримала майже 300 мільйонів чистого прибутку

За його словами, поставка кукурудзи та сої за форвардними договорами має бути здійснена до 1 листопада 2017 року. Водночас при формуванні форвардної партії на філіях корпорації для аграріїв діє пільгова ставка на зберігання зерна до моменту йгого переоформлення на ДПЗКУ.

«Зараз ми активно готуємось до початку нової осінньої форвардної програми на закупівлю озимих пшениці, ячменю та жита врожаю 2018 року, яка розпочнеться вже на початку жовтня цього року», - підкреслив Віталій Шулежко.

Як повідомлялось раніше, форвардна програма ДПЗКУ є одним з дієвих інструментів державної підтримки для дрібних та середніх фермерських господарств. А умови фінансування, які пропонує корпорація для аграріїв, на сьогодні є найвигіднішими на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-