Експерт: Дефіцит технологій гальмує вихід українського бізнесу на нові ринки

Експерт: Дефіцит технологій гальмує вихід українського бізнесу на нові ринки

Укрінформ
Основною причиною, що заважає українському бізнесу виходити на нові міжнародні ринки збуту є його пасивність у використанні новітніх технологій та вивченні нових напрямків ринків.

Про це під час прес-конференції на тему: "Тенденції торгівлі між Україною, Азією та країнами Близького Сходу" сказав президент Асоціації "Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати" Володимир Щелкунов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми створили комплексний перелік послуг ІСС Ukraine для бізнесу, тобто ми можемо робити аналітику ринків, проводити аналіз на галузевому, секторальному чи регіональному рівні для бізнесу. Ми створили таку систему, щоб бізнес почував себе комфортно і звертався з пропозиціями або з проблемами, які в нього є», - сказав Щелкунов.

Читайте також: Цифрова економіка здатна стрімко підвищити ВВП - Гройсман

Він зазначив, що здебільшого заважає бізнесу виходити на міжнародні ринки - його пасивність.

«Дійсно, є бізнес який дуже пасивний та інертний у плані вивчення та входження в сучасні технології, в роботі секторальних напрямків ринків збуту та у використані новітніх технологій, і це є тією проблемою, що не дозволяє їм виходити на зовнішні ринки. Той, хто системно працює з радою експортерів, той потроху почав працювати на нових ринках, яких вони раніше не мали - це і ряд підприємств легкої промисловості, і металургії, і хімічної галузі», - сказав Щелкунов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-