Україна готує ще один позов до СОТ проти Росії

Україна готує ще один позов до СОТ проти Росії

Укрінформ
Київ готується подати у Світову організацію торгівлі ще один позов проти Росії, який стосується обмеження на ввезення до РФ українських продовольчих товарів на підставі санітарних норм.

Про це розповіла перший торговий представник України Наталія Микольська в інтерв'ю DT.UA.

"Ми готуємо ще один позов, про який ми досить давно говоримо. Він для нас найскладніший з точки зору збору доказової бази. Він стосується обмежень ввозу продовольчих товарів, це так звана фітосанітарна група, товари, ввезення яких обмежено санітарними нормами. Їх дуже багато, ми аналізували всі й вирішили обмежитися лише тими позиціями, щодо яких у нас є хороша доказова база", – зазначила вона.

За словами Микольської, при обговоренні таких спорів необхідно розуміти, що доказова база не у держави, а безпосередньо у підприємства.

"Зараз ми вже фіналізуємо запит на проведення консультацій у цій справі і збираємося його подати найближчим часом", – повідомила торгпред.

Водночас вона не стала називати конкретних дат або переліку продукції.

Читайте також: Україна готує позов у СОТ проти Росії - Микольська

"Якщо ви подивитесь історію спорів РФ щодо фітосанітарних норм, то побачите, що ми не перша країна, яка з цією проблемою стикнулася, і більшість наших попередників свої права відстояли. Що як мінімум говорить про те, що РФ дійсно маніпулює цими нормами, використовуючи їх як інструмент впливу та шантажу, а не безпеки", – наголосила Микольська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-