Рева запевняє, що гроші на підвищення пенсій з 1 жовтня у Пенсійному фонді є

Рева запевняє, що гроші на підвищення пенсій з 1 жовтня у Пенсійному фонді є

Укрінформ
У 2017 році завдяки зміні розміру мінімальної заробітної плати вже вдалося накопичити у Пенсійному фонді ресурс, який дасть можливість підняти пенсії з 1 жовтня ц. р.

Про це під час години запитань до уряду розповів міністр соціальної політики Андрій Рева 8 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За цей рік в Пенсійному фонді був закумульований ресурс, який дає можливість підняти розміри пенсій вже з 1 жовтня (цього року - ред.) не за рахунок друкування грошей, зовнішніх запозичень, збільшення дотацій з державного бюджету, а виключно за рахунок тих коштів, які були сплачені до Пенсійного фонду у вигляді Єдиного соціального внеску і, що важливо, без підвищення її ставки", - повідомив Рева.

Читайте також: Пенсії підвищать за будь-яких умов - Рева

Урядовець пояснив, що цьогоріч вперше за рахунок встановлення мінімальної заробітної плати у розмірі 3200 грн, за 35 років трудової діяльності люди зможуть сплатити 295 тис. грн, а їм потрібно у вигляді мінімальної пенсії заплатити 269 тис. грн.

"Тепер за 35 років трудової діяльності люди сплачують 295 тис. грн, а їм потрібно у вигляді мінімальної пенсії заплатити 269 тис. грн", - підкреслив він.

Це, за його словами, вперше за багато років дає можливість для збільшення доходів Пенсійного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-