До кінця року Мін'юст планує запровадити Blockchain до реєстру нерухомого майна

До кінця року Мін'юст планує запровадити Blockchain до реєстру нерухомого майна

Укрінформ
У міністерстві юстиції України планують до кінця 2017 року року впровадити механізм Blockchain до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Сергій Петухов під час презентації переходу ДП СЕТАМ (системи електронних торгів арештованим майном - ред.) на технологію захисту і зберігання баз даних Blockchain, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо амбіції до кінця року впровадити Blockchain до реєстру нерухомого майна і таким чином зробити інформацію, яка знаходиться в цьому реєстрі, більш захищеною, більш публічною і таким чином захистити право власності всіх українських громадян», - сказав Петухов. 

Читайте також: Петренко анонсував аукціони на криптографічній технології Blockchain

Він нагадав, що Україна підписала меморандум щодо розвитку технології Blockchain - системи захисту й управління базами даних, яка є однією з найпрогресивніших у світі, ще у квітні цього року. 

За його словами, планувалося, що Blockchain буде імплементовано на базі реєстрів та СЕТАМ. 

За словами генерального директора ДП СЕТАМ Віктора Вишньова, перехід СЕТАМ на технологію захисту і зберігання даних Blockchain має важливе значення. 

«Blockchain - це  передова технологія, яка зможе допомогти в тому числі й різним державним органам працювати на благо суспільства. Інформацію не можна буде підробити, якимось чином змінити. Blockchain виступить в ролі єдиного джерела достовірних даних й інформація дійсно буде зберігатися на безлічі ресурсів, що унеможливить будь-яке втручання в систему», -  наголосив Вишньов.  

Також під час презентації було проведено перший у світі електронний аукціон з використанням Blockchain.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-