Кістіон: В Україну за кілька днів прибудуть три кораблі з вугіллям марки

Кістіон: В Україну за кілька днів прибудуть три кораблі з вугіллям марки "А"

Укрінформ
До України з 8 по 12 вересня прибудуть три кораблі з енергетичним вугіллям марки "А" в порт «Південний».

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон під час засідання Уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 8 по 12 вересня у нас буде пік поставки енергетичного вугілля марки "А", тобто приходять принаймні три кораблі в порт «Південний», - сказав Кістіон.

Він зазначив, що адміністрація морських портів України і міністерство інфраструктури готові до таких поставок і практично вся логістика вже відпрацьована і готова до прийняття тих обсягів, які будуть приходити. Він також, зазначив, що в підземні сховища закачано 14 млрд метрів кубічних газу, що порівняно до попереднього року на 2 млрд більше. «Я думаю, що ті завдання, які передбачені планами  заходу, тобто обсяг не менше 17 млрд, будуть виконані, виходячи з технічних можливостей», - пояснив він. 

Читайте також: Міненерго: Газового вугілля вистачить на опалювальний сезон

Нагадаємо, наприкінці серпня з порту американського міста Балтімор вийшло судно, завантажене 62 тис. тонн енергетичного вугілля. Ще одна партія вугілля має бути орієнтовно 120 тис. тонн, і має прибути в Україну на початку жовтня. 

Як раніше повідомлялось, українська державна компанія "Центренерго" домовилась про постачання зі США 700 тисяч тонн вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-