ВСУ поки не  розглядатиме скарги Газпрому на АМКУ щодо 172 мільярдів штрафу

ВСУ поки не розглядатиме скарги Газпрому на АМКУ щодо 172 мільярдів штрафу

Укрінформ
Верховний суд України ще не ухвалив рішення щодо призначення розгляду скарги ПАТ "Газпром" стосовно стягнення 172 млрд грн штрафу та пені, нарахованих Антимонопольним комітетом України. 

Про це повідомили  під час брифінгу голова ВСУ Ярослав Романюк і суддя-спікер господарської палати ВСУ Анатолій Ємець.

"Газпром подав свою заяву 13 серпня. Там були недоліки, які вони повинні були усунути до 29 серпня. Я знаю, що до 22 числа  вони (представники ПАТ "Газпром"- ред.) їх усунули. Але справа  поки що не призначена до розгляду, тому що суддя -доповідач у цій справі перебувала у відпустці. У неї є час до 22 вересня для ухвалення рішення стосовно того  чи приймати до розгляду позов ПАТ "Газпром", - сказав Ємець.

У свою чергу Романюк уточнив, що наразі ВСУ перебуває на стадії вирішення питання про прийняття самої заяви: належно чи не належно вона оформлена. Після цього суд перейде до наступної стадії - вирішення питання про допуск заяви до розгляду по суті.

Як повідомлялося, ПАТ "Газпром" подало скаргу до ВСУ  щодо примусового стягнення з компанії 172 млрд грн штрафу та пені за позовом Антимонопольного комітету України. 

У лютому 2016 року АМКУ  прийняв рішення накласти на російський ПАТ “Газпром” штраф у 85,9 млрд грн, або близько 3,2 млрд дол., через порушення законодавства про захист економічної конкуренції. ПАТ “Газпром” пройшов всі судові інстанції, однак суди залишили без розгляду скарги російської компанії.

Згодом АМКУ нарахував 100% пені на 85,9 млрд грн штрафу ПАТ “Газпром” у сумі 85,966 млрд грн.

У грудні 2016 року Господарський суд Києва задовольнив позов АМКУ щодо примусового стягнення штрафу і пені з ПАТ “Газпром” у сумі 172 млрд грн.

“Газпром” оскаржив таке рішення до Київського апеляційного господарського суду, однак 22 лютого суд апеляційної інстанції відхилив скаргу російської компанії, а пізніше таке ж рішення ухвалив Вищий господарський суд України.

Читайте також: Газпром вже дійшов до Верхового суду Україні зі скаргою на штраф АМКУ

21 квітня Антимонопольний комітет доручив Державній виконавчій службі стягнути 172 млрд гривень штрафу і пені з російської компанії “Газпром”.

На початку липня 2017 року міністр юстиції Павло Петренко повідомляв, що до Державного бюджету стягнуто з ПАТ “Газпром” 80,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-