Завод з переробки радіоактивних відходів планують ввести в експлуатацію у грудні

Завод з переробки радіоактивних відходів планують ввести в експлуатацію у грудні

Укрінформ
Завод з переробки рідких радіоактивних відходів, що розташовується на проммайданчику ДСП «Чорнобильська АЕС», планують ввести в експлуатацію у грудні 2017 року.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

За інформацією ДСП «ЧАЕС», під час експлуатації заводу будуть перероблятися рідкі радіоактивні відходи, які накопичились за час експлуатації та ті, що утворилися в процесі зняття з експлуатації ЧАЕС, а також експлуатаційні рідкі РАВ об’єкта «Укриття».

«Зараз рідкі радіоактивні відходи, а їх більше 20 000 куб. м, зберігаються в існуючих сховищах, які є на промисловому майданчику ЧАЕС. Після переробки на заводі, вони будуть упаковані і відправлені на захоронення на комплекс «Вектор»

Читайте також: Шоломи віртуальної реальності перенесуть у Чорнобиль

Повідомляється, що хоча гарячі випробування потужностей були проведені ще в 2014 році, у зв'язку з суттєвими змінами прав пожежної безпеки наразі здійснюються дії для отримання виробництвом сертифікату про завершеність будівництва об'єкту.

ЗПРРВ розрахований на переробку РРВ протягом 20-річного періоду. Його мінімальна проектна потужність - 2500 куб. м. необроблених РРВ на рік.

Завершити роботи, зокрема, з реконструкції систем пожежного захисту, та здати об'єкт в експлуатацію має компанія "Укрбудмонтаж", з якою укладено відповідний контракт. Наразі компанія у якості підрядкника готується зайти на об'єкт. 

Нагадаємо, договір з підрядником на виконання зазначених робіт було укладено 7 серпня 2017 за результатами відкритих торгів. Весь обсяг робіт розділено на два пакети. Виконання першого пакету заплановано завершити до кінця 2017 року, що дозволить ввести об'єкт в експлуатацію і почати переробку рідких РАВ на проммайданчику ДСП «ЧАЕС». Завершення всього обсягу робіт за вказаним договором заплановано на травень 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-