Фонд держмайна продав блокуючі пакети акцій двох обленерго Ахметова

Фонд держмайна продав блокуючі пакети акцій двох обленерго Ахметова

Укрінформ
Фонд державного майна України продав блокуючі 25-відсоткові пакети акцій, що належали державі, у двох обленерго Ріната Ахметова - ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» та ПАТ ДТЕК «Дніпрообленерго»

Аукціон відбувся 31 серпня. Наразі ім'я покупця не називається, повідомляє ФДМУ.

Відомо, що пакет 25% акцій "Дніпрообленерго" проданий за 1,468 мільярда гривень. У ході торгів ціна виросла на 113% із стартової 470 млн грн.

25-відсотковий пакет акцій ПАО "ДТЕК Дніпроенерго" проданий за стартовою ціною 728,236 млн грн.

Нагадаємо, на купівлю кожного пакету акцій в Фонд державного майна України надійшло по дві заявки.

Стартова ціна 25% акцій ДТЕК Дніпроенерго становила 728,23 млн грн, а 25% акцій ДТЕК Дніпрообленерго - 490 млн грн.

Як повідомлялося, позаминулого тижня Фонд держмайна продав блокуючі пакети акцій трьох з восьми енергетичних компаній, що були виставлені на біржові аукціони. Усі три пакети – ПАТ «Донецькобленерго», ПАТ «Західенерго» та ПАТ «Київенерго» – купила кіпрська компанія Ornex, що входить до групи СКМ мажоритарного власника цих енергокомпаній Ріната Ахметова. Таким чином, безпосередні компанії Ахметова та афілійовані з ними структури наразі володіють 96,5% акцій ПАТ «Донецькобленерго»; 97,2% акцій ПАТ «Західенерго» та 97,4% ПАТ «Київенерго».

Читайте також: Україна продала свою частку в спільному з РФ і Казахстаном ядерному підприємстві

29 - 30 серпня мали відбутися торги державними пакетами акцій (по 25% кожен) ще трьох обленерго - «Одесаобленерго» зі стартовою ціною 631,314 млн. гривень, ПАТ «Донбасенерго», зі стартовою ціною 669,192 млн гривень та ПАТ «Сумиобленерго» зі стартовою ціною 370,192 млн грн. Проте торги не відбулися через відсутність заявок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-