Ціна на автогаз впаде до 14 гривень за літр - співвласник мережі АЗС KLO

Ціна на автогаз впаде до 14 гривень за літр - співвласник мережі АЗС KLO

Укрінформ
Учасники ринку автогазу прогнозують зниження ціни на скраплений газ до 14 грн/л через один-два тижні.

Про це під час прес-конференції "Причини кризи на ринку скрапленого газу" сказав співвласник мережі АЗС KLO Ігор Чернявський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вже можу з упевненістю сказати, що пік пройдений. Питання - на яких позначках ми зупинимося? Думаю, через тиждень-два ми побачимо ціну на стелі приблизно біля позначки 14 грн/л", - сказав Чернявський.

Цю думку також поділив учасник прес-конференції глава компанії GT Group Владислав Колодяжний.

Читайте також: Антимонопольний комітет поки не бачить ознак змови на ринку автогазу

За словами Колодяжного, оптові ціни газу сягнули свого піку в 29 000 дол./т і найближчими тижнями відбудеться коригування ринку. Але стабілізація ситуації очікується до кінця наступного місяця.

"Пікові значення ціни - це 29 000 дол./т. Я впевнений, що цього тижня вже почнеться коригування ринку, це природна подія ... Але не варто очікувати на падіння цін через 2 дні, ми дивимося на кінець вересня - початок жовтня, коли два вектори - зниження споживання і збільшення поставок - між собою зустрінуться і відбудеться стабілізація ринку, а потім і його відкат до колишніх значень. А на зиму, якщо нафта не зросте, ми взагалі побачимо ціни рівня минулого року", - коментує глава GT Group.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-