Дефіцит автогазу в Україні виник через обмеження  Росією поставок - GT Group

Дефіцит автогазу в Україні виник через обмеження Росією поставок - GT Group

Укрінформ
Федеральна служба технічного й експортного контролю Російської Федерації у травні поточного року ввела обмеження на поставки скрапленого газу на адресу України практично для всіх підприємств, крім заводів «Роснефти». 

Про це під час прес-конференції «Причини кризи на ринку скрапленого газу» сказав керівник компанії GT Group Владислав Колодяжний, повідомляє кореспондент Укрінформ.

«У травні 2017 року істотним чином змінюється структура балансу. Є така Федеральна служба технічного й експортного контролю у Російській Федерації, яка ввела обмеження на поставки ресурсу на адресу України практично для всіх, крім заводів «Роснефти». Тепер «Роснефть», яка була основним колектором на ринку, мала масу виробників, великі обсяги. Вони здатні були замістити миттєво будь-які бракуючі ресурси на ринку і вирівняти ось цю ситуацію. Потік обмежений: до 35-40 тис. тонн за місяць. Менше - можна, більше - ні. Для наповнення українського ринку залишилися виключно або Білорусь, або альтернативні джерела поставок», - сказав Колодяжний.

Читайте також: Гройсман назвав ситуацію на ринку автогазу диверсією проти України

Нагадаємо, керівник Proton Energy Group S.A., найбільшого постачальника російського скрапленого газу, Нісан Моісєєв вважає, що основна причина кризи і зростання цін на цей ресурс в Україні полягає в його нестачі у постачальників і виробників у традиційних для України джерел газу: Росії, Білорусі, Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-